Категория "Проекти"

PHP Rest Framework

Наложи ми се да правя PHP Rest Framework и реших да заснема процеса на изграждането му – на някой може пък да му е полезна тази серия от уроци.  Видеата са 15, а общата им дължина е 3 часа, 28 минути.

НОИТ 2013

Здравейте! На 13-15 май се проведе XI Национална олимпиада по ИТ (НОИТ 2013). Тази година отново домакин беше Монтана. Участниците бяха разпределени в две възрастови групи и пет категории – „Уеб сайт 5-8 клас“, „Мултимедия 5-8 клас“, „Интернет приложения 9-12 клас“, „Мултимедийни приложения 9-12 клас“ и „Приложни програми 9-12 клас“.

Пътувах заедно с ръководителката си Нели Апостолова. Настанихме се в хотел „Житомир“, който се намира в центъра на града. Защитата на проектите и провеждането на тестовете беше в ПМГ „Св. Климент Охридски“.

През цялото време бях изключително притеснен, но Нели Апостолова ме успокои. Състезавах се с най-добрите проекти за тази учебна година. Те бяха от добри, по-добри! Въпреки това, аз използвах цялото си театрално умение при представянето на проекта си, и толкова добре се представих, че дори комисията ме похвали!

Следващият ден беше по-труден, защото хем трябваше да направя тест, хем точно тогава беше награждаването. Благодарение на г-жа Апостолова,  аз взех най-високия резултат – 97 от 100 точки.

При награждаването аз и още едно момче взехме първо място в категорията. Също така бях избран за лауреат във възрастова група „5-8 клас“. За първи път получавам толкова много награди – Bluetooth клавиатура, ICN.Bg отстъпка, Ninja Champion тениска, Telerik Academy тефтерче, раница за лаптоп и още няколко неща, за които в момента не мога да се досетя.

Като заключение бих казал, че съм изключително доволен от себе си! Но не бива да пропускам и факта, че догодина конкуренцията ще е доста по-голяма.

WEBLOZ’13 – Едно страхотно преживяване

Здравейте , читатели!

Тази седмица (19-21 април 2013 г.) ми се наложи да пътувам до гр. Лозница или по-точно до Спа-комплекс „Островче“, защото там се проведе за поредна година Националното състезание по уеб разработване „WEBLOZ“.  Ако сте уеб разработчик или дизайнер препоръчвам ви да дойдете – заслужава си!

DNSManage V1.1

Днес е голям ден за DNSManage!

Както може би забелязвате, DNSManage е с нов напълнофункциониращ дизайн. Вече независимо от устройството, което използвате, Вие можете да имате достъп до домейна си навсякъде! Ето две картинки, които показват разликите – преди и след:

DNSManage - ПРЕДИ и СЛЕД

DNSManage – ПРЕДИ и СЛЕД

Е, кое мислите, че е по-доброто? Естествено, че второто! 🙂

Следващото ново нещо в тази версия е, че имаме блог! В него ние ще пишем всичко свързано със сайта. Най-готиното е, че всяка една публикация Вие ще можете да коментирате!

Да не би да не сте се регистрирали? Ако не сте и си търсите бета код, ето Ви няколко:

  • 9ic3qjkag7
  • iyvz5gf9c8
  • 4g5hfkwdam
  • 7z8bxk0yr9
  • p170y4tkje
  • kjdeszbr2y
  • cypeijhraf
  • bwxclas85r
  • 4anpqi710y
  • pwnajtiz9m

Ако имате някакво мнение, независимо какво, пишете ми!

П.П. Линкът до сайта е http://beta.dnsmanage.org/

Сайтът на ДМШ Свиленград – вече готов

Здравейте, приятели!

Искам да Ви уведомя, че вече сайта на ДМШ Свиленград е готов! За реализацията му тези скриптови езици PHP, MySQL, HTML, CSS, JS, AJAX и jQuery. Дизайна е 90% модификация от готов темплейт и се надявам да Ви харесва.
1Z0-102

Сайтът на ДМШ "Свиленград"

Сайтът на ДМШ „Свиленград“

С този проект ще участвам в НОИТ 2013 и се надявам да взема призово място, но за да стигна до там трябва още доста да се потрудя. Планирам да добавя RSS хранилище и слайдшоу в началната страница на сайта.

Също така сайтът може да се управлява от администраторски панел. Той използва open source темплейт. Възможностите, които админ панела предлага са: управление на страници, новини, галерии, снимки, видео клипове, потребители; настройване на сайта; създаване на пълен бекъп на сайта и преглед на логове. Ето и самият контролен панел:

Контролен панел на ДМШ Свиленград

Контролен панел на ДМШ Свиленград

Адресът на сайта е http://dmsh.eu/. Забравих да спомена, че ЗЛАТЕН спонсор на проекта е СуперХостинг.БГ! Много им благодаря за предоставения домейн и хостинг! Надявам се сайта да Ви хареса. Ако имате някакво мнение, критика, похвала и т.н., пишете като коментар или се свържете с мен.

До нови срещи!1Z0-456

Обновяване на мои проекти

Здравейте приятели!

Написах тази публикация, за да ви уведомя за няколко обновявания с някои мои проекти.

I. sStatsV2

Аз и Петромир Пенчев, преместихме домейна на сайта, защото не ни се плащаше 😀 Да, много тъпа причина ама… Новият домейн на сайта е sstats.penchev-bg.eu.

II. ShareIT

Аз и Христо затворихме известната социална мрежа, защото смятаме, че е само губене на време. Имаме нова идея са сайта, която ще разкрия може би следващата година.

III. Имам нов проект – сайта на детска музикална школа „Свиленград“

Това е проекта, по който работя от половин година и смятам, че той достигна достойно ниво за показване пред широката публика. С него ще участвам в НОИТ 2013 и се надявам да грабна призово място. Доста съм се потрудил – сериозно написан код, приятен и иновативен дизайн и т.н. Изградил съм сайта с PHP, MySQL, HTML, CSS, JavaScript, AJAX, jQuery. Ако искате да видите този мой най-нов проект, кликнете ТУК. Искам да благодаря на СуперХостинг.БГ за осигурените хостинг и домейн.

Много ще се радвам да коментирате тази тема. До скоро!