За много години!

Още една година измина. Незабравима. Така бих я описал с една дума. Толкова много нови запознанства, толкова много натрупан опит, толкова много емоции, че дори и аз самият не мога да повярвам. Доказах на себе си, че мога да сбъдвам мечтите си. Може би те са тривиални, но все пак са си… моите мечти.

Реализирах страхотни проекти, които ме ме научиха и продължават да ме учат на търпение и работа в екип. Най-големите от тях са Tikki (новото име на БилетБГ) и курсът ми по софтуерно обучение.

Tikki е платформа за онлайн продажба на билети. Опростена и готова за използване. Инсталацията става с няколко клика на мишката. Функционалността е повече от богата!

С Tikki спечелих доста призове:

Незабравима ще остане срещата ми с Иван Ванков на WEBLOZ ’14. Не очаквах той да бъде толкова запознат-с-всичко човек. Уникален индивид!

Незабравими, също така, ще останат и поредните ми първи места от състезанието по ИТ в Благоевград и Олимпиадата по ИТ в Монтана. Тогава за първи път осъзнах, че мога да постигам мечтите си… поне двукратно.

През 2014-та присъствах и на едно малко по-различно състезание – това по ИТ, информатика и визуални изкуства „Аз мога – тук и сега“. То се проведе в Девин – центърът на Родопите. Едно наистина изключително красиво място. Там разбрах, че  мога да се справям добре и като frontend разработчик. Без почти никакви усилия взех четвърто място. Останах приятно изненадан от това решение на журито.

Същата организация, „Аз мога – тук и сега“, организира в началото на септември „SUPERлятна Академия ’14“. – едно събитие, в което освен, че научих страшно нови и иновативни неща, се запознах и със супер мноого яки хора. Обменихме опит, работихме в екип и накрая взех специалната награда на журито за най-добър програмист.

След старта на учебната година, организирах курс по софтуерна разработка. Той се провежда в ПГ по КТС – гр. Правец и учим учениците на програмиране. Започнахме с PHP, ще продължим с HTML, CSS, JavaScript и т.н. Като лектор се изявява и един мой добър приятел – Христо Димитров. Курсът е спонсориран от най-голямата хостинг компания в България – ICN.Bg. Пожънахме успех с  нещо неочаквано – изключително високия интерес.

И нека за финал да пожелая на себе си и на Вас, 2015-та да бъде поне толкова успешна, колкото изминалата. И най-важното, разбира се – да бъдем живи и здрави.