Здравейте!

Тези дни ми се наложи да пътувам до Благоевград, за да участвам в Петото национално състезание по инф. технологии. Бях заедно с Даниел Манчев и ръководителката ми – Нели Апостолова. Тук в тази публикация ще се опитам накратко да ви разкажа за самото изживяване.

Тръгнахме рано сутринта от Свиленград и в около 09:00 часа бяхме вече в София. След това хванахме автобуса до Благоевград и Приключението започна…

Настанихме с в „Ертанком“ – един страхотен хотел. Препоръчвам го на всеки, защото там е евтино и приятно! Училището, в което се проведи защитата на проектите бе VII СОУ „Кузман Шапкарев“. Доста приятно школо! Почти всеки път ядохме в едно ресторантче, което е точно до VII-СОУ и срещу хотел „Феникс“  (не мога да кажа нищо за този хотел – не съм го посещавал :D).

Та така… нека се върна към самото преживяване.

Това не е в мой стил, но доста се притеснявах през самото състезание, защото не знаех с какви проекти се състезавам. До последно мислех, че ще съм на второ място… При представянето на проекта не бях достатъчно убедителен и не успях да използвам своята артистичност.

Почти през цялото време, докато тeчаха защитите на проектите, аз гледах представянията на участниците от категория „Интернет приложения 9-12 клас“. Имаше както хубави, така и доста скучни проекти.

Изключително впечатление ми направи доц. д-р Георги Тупаров – един човек, който може да ти даде страхотни идеи и съвети в ИТ областта. Ако го видите на улицата – направете си снимка с него! Заслужава си!

На следващият ден беше самото обявяване на резултатите. Тогава аз знаех, че няма да взема никакво място. Естествено, обявиха резултатите на участниците в моята категория почти накрая. Аз целия треперех – хем знаех, че нищо няма да спечеля, хем знаех, че ще си тръгна с награда. Та след като дойде реда да обявят резултата за първо място в категория „Уеб сайтове 5-8 клас“, казаха моето име! Аз бях изключително изненадан- не очаквах първо място. Честно! Щях да се подхлъзна два пъти докато отивах да си взема наградите. Получих много готина купа, Memory Card, календар, тетрадка за дизайни и тонколонки.

За жалост, моят приятел Даниел Манчев не взе никаква награда – оказа се, че е на четвърто място. Все пак той получи възможността да влезе в ЮЗУ без изпит!

Та така… Изкарахме си страхотно! Аз останах много доволен от хората, живеещи в Благоевград – всички са усмихнати, готови да ти помогнат!

Като изцяло беше едно от най-готините ми преживявания EVER! 😀

Надявам се, че следващата година ще се видим там 🙂

Хайде, поздрави от мен!