И така… за пореден път се убеждавам, че журналистиката в България е под всякаква критика. Защо ли? Сега ще Ви разкажа.

През 2011 година, аз и Христо Димитров започнахме работа върху социалната мрежа ShareIT. От там,  bTV ни интервюираха и много медии писаха за това. Година по късно (ноември, 2012), двамата зарязахме този проект, тъй като поддръжката му ни костваше прекалено много време. Тогава всичко приключи със ShareIT!

През изминалата година аз участвах в Националната олимпиада по информационни технологии. От там взех първо място с разработения от мен проект Сайт на Детска музикална школа – Свиленград. Вследствие от това, подадох документи към община Свиленград, за да ми бъде отпусната стипендия от МОМН, според програмата за закрила на деца с изявени дарби. Основното в тази програма е, че всеки ученик (до 18-години), който има от първо до трето място на определено състезание/конкурс/олимпиада, може да взима стипендия. Ноември 2013-та разбрах, че съм одобрен. Естествено, някои местни медии писаха за това.

Точно тогава ми бе взето едно интервю. То беше излъчено на следващия ден по Радио Стара Загора и по някаква причина, бе анонсирано по начин, по който се разбира, че съм спечелил стипендията заради ShareIT. Ядосах се… доста. Преди два дни  (24.01.2014) Христо ми изпрати статия от Стандарт, чието заглавие е следното: „Ученик със стипендия за социална мрежа“. Побеснях

Навсякъде, във всяка една статия, написана за мен, се споменава, че съм създал социална мрежа. Проблемът е, че името на Христо никъде не е упоменато. Защо? Колкото бе моят принос за ShareIT – толкова бе и на него!

В крайна сметка ето каква е истината на кратко:

  • ShareIT бе създаден съвместно с Христо Димитров
  • стипендията на МОН я спечелих, заради първото място от НОИТ
  • и не – стипендията е заради сайта на ДМШ – Свиленград, а не заради ShareIT!

Извинявам се на всички, които съм подразнил чрез тази тема, но според мен е много важно да се знае истината – не фантазиите на журналистите!

За това, скъпи журналисти, Ви моля повече да не споменавате ShareIT!