Категория "Забавление"

Едно голямо „БЛАГОДАРЯ!“

Здравейте!

Lenovo IdeaPad A2107

Lenovo IdeaPad A2107

Тъй като тази година съм най-изявеният ученик в I ОУ „Иван Вазов“, училищното ръководство реши да ми подари нещо страхотно – таблет! Той е Lenovo IdeaPad A2107. Много е готин! Ето и кратка характеристика:

 

Модел: Lenovo IdeaPad A2107
Процесор: MTK 6575 1.0GHz Cortex A9
Операционна система: Google Android™ 4.0 Ice Cream Sandwich
Оперативна памет: 1GB LP DDR2
Размери: 192mm x 122mm x 11.5mm (7.6″ x 4.8″ x 0.45″)
Камера: 0.3MP (предна)3.0MP (задна)
Дисплей: 7-инчов капацитивен LED дисплей с 5-точкова мултитъч функция и резолюция 1280×600 пиксела
Памет: 4GB/8GB/16GBeMMC
Портове/слотове: Micro-USB(type AB), Micro-SD карта, комбо жак (слушалки и микрофон)
Свързаност: WiFi b/g/n, Bluetooth® 4.0A-GPS, 3G
Батерия: До 10 часа при сърфиране през WiFi
Тегло: 400 грама
SIM: Два слота: за 2G и 3G.

Както виждате е доста добър 🙂 Искам да благодаря на цялото училищно ръководство за този подарък! 🙂

Поздрави!

WEBLOZ’13 – Едно страхотно преживяване

Здравейте , читатели!

Тази седмица (19-21 април 2013 г.) ми се наложи да пътувам до гр. Лозница или по-точно до Спа-комплекс „Островче“, защото там се проведе за поредна година Националното състезание по уеб разработване „WEBLOZ“.  Ако сте уеб разработчик или дизайнер препоръчвам ви да дойдете – заслужава си!

На разходка до Благоевград

Здравейте!

Тези дни ми се наложи да пътувам до Благоевград, за да участвам в Петото национално състезание по инф. технологии. Бях заедно с Даниел Манчев и ръководителката ми – Нели Апостолова. Тук в тази публикация ще се опитам накратко да ви разкажа за самото изживяване.

Тръгнахме рано сутринта от Свиленград и в около 09:00 часа бяхме вече в София. След това хванахме автобуса до Благоевград и Приключението започна…

Настанихме с в „Ертанком“ – един страхотен хотел. Препоръчвам го на всеки, защото там е евтино и приятно! Училището, в което се проведи защитата на проектите бе VII СОУ „Кузман Шапкарев“. Доста приятно школо! Почти всеки път ядохме в едно ресторантче, което е точно до VII-СОУ и срещу хотел „Феникс“  (не мога да кажа нищо за този хотел – не съм го посещавал :D).

Та така… нека се върна към самото преживяване.

Това не е в мой стил, но доста се притеснявах през самото състезание, защото не знаех с какви проекти се състезавам. До последно мислех, че ще съм на второ място… При представянето на проекта не бях достатъчно убедителен и не успях да използвам своята артистичност.

Почти през цялото време, докато тeчаха защитите на проектите, аз гледах представянията на участниците от категория „Интернет приложения 9-12 клас“. Имаше както хубави, така и доста скучни проекти.

Изключително впечатление ми направи доц. д-р Георги Тупаров – един човек, който може да ти даде страхотни идеи и съвети в ИТ областта. Ако го видите на улицата – направете си снимка с него! Заслужава си!

На следващият ден беше самото обявяване на резултатите. Тогава аз знаех, че няма да взема никакво място. Естествено, обявиха резултатите на участниците в моята категория почти накрая. Аз целия треперех – хем знаех, че нищо няма да спечеля, хем знаех, че ще си тръгна с награда. Та след като дойде реда да обявят резултата за първо място в категория „Уеб сайтове 5-8 клас“, казаха моето име! Аз бях изключително изненадан- не очаквах първо място. Честно! Щях да се подхлъзна два пъти докато отивах да си взема наградите. Получих много готина купа, Memory Card, календар, тетрадка за дизайни и тонколонки.

За жалост, моят приятел Даниел Манчев не взе никаква награда – оказа се, че е на четвърто място. Все пак той получи възможността да влезе в ЮЗУ без изпит!

Та така… Изкарахме си страхотно! Аз останах много доволен от хората, живеещи в Благоевград – всички са усмихнати, готови да ти помогнат!

Като изцяло беше едно от най-готините ми преживявания EVER! 😀

Надявам се, че следващата година ще се видим там 🙂

Хайде, поздрави от мен!

Доста мащабен проект – DNS Manage

DNS Manage

DNS Manage

Здравейте, приятели!

От няколко седмици аз и моят приятел Христо Димитров работим по един сравнително мащабен проект – DNS Manage.

Чрез него Вие можете да добавите домейна си в системата и така лесно да контролите DNS записите. Например чрез DNS Manage много лесно можете да добавите поддомейн.

Друга опция е да предлагате създаването на поддомейни към Вашия домейн. Това става изключително лесно – само трябва да настроите DNS сървърите на домейна си към нашите – ns1.dnsmanage.org и ns2.dnsmanage.org.

Поредната опция е да имате безплатни поддомейни, които да насочите към хостинг акаунта си.

Тъй като проекта е още в ранен бета етап, за да се регистрирате Ви трябват бета-кодове. Тъй като съм един от създателите, Ви предоставям 10 броя. След регистрацията си, всеки потребител получава пет:

  1. bfiz64vwps
  2. fuw8m9qzh6
  3. vst2jedair
  4. tya0h7f1b3
  5. 8h02uy6dzp
  6. 6rtmwcaj3x
  7. 8tn36fbcmo
  8. u96aewd1s8
  9. tsm5h3vdxq
  10. rkiletmd32

Ако Ви трябват още – свържете се с мен /най-лесно става от страницата „Контакти“/.

За достъп до бета-сайта, използвайте ТОЗИ линк. Моля, ако откриете проблеми със системата, ми пишете!

Поздрави!

Facebook посещения

Здравейте! От днес аз създадох нова индустрия във фейсбук! От днес, благодарение на мен, можете да използвате тази опция! За целта трябва да харесате тази страница, след това благодарение на файсбук API-то ще получите достъп до хората, които посещават профила Ви. По принцип ефекта идва 24 часа след като харесате горната страница. Може бавно стане, НО ЩЕ СТАНЕ! Ако имате проблеми, или нещо не Ви работи свържете се с мен. Поздрави!

Това е шега!

Assassin’s creed Brotherhood

От много години не бях се забавлявал така, както с Assassin’s Creed Brotherhood. Това е една игра на Ubisoft.

Външен вид

Графиката на играта е страхотна. Да, малко е остаряла, но за времето си графика кърти от всякъде 😀